Descoperiri arheologice importante, cum ar fi o statuie cuprină în pereții unei clădiri plubice, au fost făcute la ruinele din Filipi, în Grecia, în timpul renovărilor recente de securitate la incendiu. Aceste descoperiri scot la iveală mai multe informații importante asupra trecutului glorios al lui Filipi, oraș care datează din 356 î.Hr., când a fost înființat de regele Filip al II-lea al Macedoniei, tatăl lui Alexandru cel Mare.
Noile descoperiri includ o clădire publică grandioasă, cu rămășițele unei statui, ce înfățișează o tânără figură masculină, închise în zidurile sale, ateliere, zone rezidențiale și rămășițe unor băi termale. Această lucrare a adus informații neprețuite cu privire la dezvoltarea urbană a acestui oraș și despre ocuparea lui continuă mult după secolul al VI-lea d.Hr, fapt disputat din cauza cutremurului major produs în Filipi în anul 619 d.Hr..
Descoperirea statuii oferă o privire asupra aspectului și funcționalității clădirilor, de la prima construcție a orașului până la dezvoltarea lui din perioadele ulterioare. Descoperirile făcute la Filipi datează din secolul al IX-lea până în secolul al XI-lea d.Hr. și stabilesc faptul că Filipi nu a fost abandonat în perioada medievală, ci a continuat să fie un oraș cu o viață activă.
Sursă: Archaeology News Online Magazine